Φτιάχνουμε σαλάτα με ψητά λαχανικά και σως γιαουρτιού, ένα πολύ ελαφρύ γεύμα που συνδυάζει γεύση και υγεία! Για τη σαλάτα θα χρειαστούμε: 2 κρεμμύδια bio - 2 μελιτζάνες bio - 4 κολοκυθάκια bio - 4 ντομάτες bio - 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης bio - 3 μέτριες αγκινάρες bio - 120 γρ. ελαιόλαδο bio - λίγη ρίγανη - λίγο χυμό λεμονιού bio - Αλάτι - Πιπέρι Βάζετε τα λαχανικά με πυρέξ στο φούρνο με το λάδι το αλατοπίπερο και το λεμόνι και ψήνετε μέχρι να μαραθούν. Για τη σως γιαουρτιού: 3 κ. σούπας γιαούρτι bio - 3 κ.γ. μουστάρδα bio - 2 κ.σ. μέλι - 1 κ. σ. ξύδι bio - 2 σφηνάκια ελαιόλαδο bio - Λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και έχουμε ένα ντιπ ελαφρύ που δεν παχαίνει και δίνη υπέροχη γεύση στα ψητά λαχανικά!
Το γιαούρτι είναι το ιδανικό γαλακτοκομικό ώστε να κάψουμε θερμίδες και να βοηθήσουμε το μεταβολισμό μας να ενεργοποιηθεί. Δεν αδυνατίζει απλά και μόνο γιατί έχει λίγες θερμίδες, αλλά το ασβέστιο που περιέχει και τα άλλα συστατικά των γαλακτοκομικών, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού και στη μείωση του κινδύνου για παχυσαρκία. Οι υψηλές σε ασβέστιο δίαιτες, μειώνουν τη συσσώρευση λίπους και επιταχύνουν τη διάσπασή του. Λίγο γιαούρτι κρύβει αμέτρητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Έχει υψηλή διατροφική αξία, που οφείλεται στο υψηλό περιεχόμενό του σε αναντικατάστατα θρεπτικά συστατικά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου