Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΚΑΦΕΣ ΦΙΛΤΡΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ

Έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα που καταναλώνουν καφέ φίλτρου έχουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης αλλά και τριγλυκεριδίων σε σχέση με όσους πίνουν καφέ που δεν παράγεται με φίλτρο. Μερικοί ερευνητές το αποδίδουν στο γεγονός ότι το φίλτρο συγκρατεί κάποιες “ένοχες” ουσίες του καφέ. 
 Αν πάλι Αντικαταστήσουμε το “συμβατικό” καφέ με βιολογικό παίρνουμε 40% περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες.
 Οι κόκκοι βιολογικού καφέ φίλτρου RAPUNZEL που χρησιμοποιούνται είναι ποικιλία Arabica, γνωστή για το υπέροχο άρωμα και τη πλούσια γεύση. Οι φυτείες βρίσκονται στα υψίπεδα του Περού και υπάγονται στο πρόγραμμα ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ της Rapunzel που επιβάλλει τη βιολογική γεωργία και εξασφαλίζει δίκαιη αμοιβή για τους παραγωγούς και βελτίωση των συνθηκών ζωής των κοινοτήτων τους.
Η συλλογή των κόκκων γίνεται με το χέρι και το καβούρντισμα πραγματοποιείται σε μικρές παρτίδες, δίνοντας αυτό  το υπέροχο άρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου