Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΓΑΛΑ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ

Mελέτες έχουν αποδείξει ότι το γάλα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη και μεταβολικού συνδρόμου. Μια άλλη μελέτη, επίσης, έχει καταλήξει στη διαπίστωση ότι το γάλα μπορεί να επηρεάσει θετικά τη λειτουργία του εγκεφάλου και την πνευματική απόδοση.

Ιδιαίτερα Το κατσικίσιο γάλα δεν προκαλεί αλλεργίες λόγω της σύνθεσης των πρωτεϊνών του. 
Χωνεύεται εύκολα, γιατί η σύστασή του είναι παρόμοια με αυτή των υγρών του στομάχου, και δεν φουσκώνει. Συμβάλει στην θεραπεία του γαστρικού έλκους. Είναι το πιο πολύτιμο γάλα για την ανάπτυξη των παιδιών μετά το μητρικό. 
Συμβάλει στην κατασκευή γερού σκελετού, ιστών και μυϊκού συστήματος γιατί είναι το πιο πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και μαγγάνιο. μέσω του κατσικίσιου γάλακτος μεταβολίζονται καλύτερα μεταλλικά στοιχεία, όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος και ο φώσφορος, και στη συνέχεια επιτυγχάνεται καλύτερη απορρόφησή τους από τον οργανισμό. Αυτό το πλεονέκτημα του κατσικίσιου γάλακτος είναι που το κάνει αποτελεσματικότερο στην αντιμετώπιση της σιδηροπενίας και της οστεοπόρωσης συγκριτικά με το αγελαδινό.
Είναι το μοναδικό γάλα που περιέχει βιοργανικό νάτριο και σελήνιο. Συγκεντρώνει τις υψηλότερες ποσότητες βιταμινών (βιταμίνες Α, Β2, C, D, νιασίνη).  Είναι το γάλα με τα μικρότερα λιποσφαιρίδια, προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό από την αρτηριοσκλήρυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου