Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΚΕΧΡΙ, ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β και Ε

Το κεχρί είναι ένα είδος δημητριακού πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και Ε, ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες που περιέχουν όλα τα αμινοξέα. Επίσης περιέχει μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και δεν περιέχει γλουτένη. Ο Πυθαγόρας το πρότεινε στους μαθητές του ως την ιδανική τροφή: «θεωρούσε ότι το κεχρί ήταν το καταλληλότερο είδος για την τροφή τους» . Τα δημητριακά περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες και πρωτεΐνες υψηλής ποιότητος (12%-14% τα δημητριακά, 16% το ρύζι και 18% το κεχρί), ελάχιστα αλλά ωφέλιμα λιπίδια και άφθονες φυτικές ίνες, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Όπως όλα τα σιτάρια, πριν από το μαγείρεμα ξεπλύνετε το κεχρί  καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου