Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΣΙΚΑΛΗ

Είναι πλούσια πηγή ιχνοστοιχείων και ιδιαίτερα του σελήνιου, ενός αντιοξειδωτικού που προστατεύει το αγγειακό σύστημα. Οι μικροί σπόροι σίκαλης είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο και ασβέστιο.100γρ. μικρών σπόρων παρέχουν όσο ασβέστιο δίνουν 2 ποτήρια γάλα. 
Πώς θα την καταναλώσετε. Οι σπόροι σίκαλης μαγειρεύονται όπως το ρύζι, δηλαδή είτε βραστοί ως συνοδευτικό άλλων πιάτων (π.χ. ανάμεικτοι με ψιλοκομμένα λαχανικά, βρασμένοι σε ζωμό κρέατος ή λαχανικών κλπ.) είτε ως κυρίως πιάτο, αφού με αυτούς μπορείτε να φτιάξετε γεμιστά και νόστιμες σούπες.
Οι μεγάλοι σπόροι Γίνονται συνήθως αλεύρι που χρησιμοποιείται για την παρασκευή ψωμιού, ζυμαρικών και παξιμαδιών.


Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γρ. Θερμίδες: 335 Kcal
Λιπαρά:1,4 γρ.
Πρωτεΐνες:14,8 γρ.
Υδατάνθρακες:69,8 γρ.
Φυτικές ίνες:14,6 γρ.
Απλά σάκχαρα:1 γρ.
Φυλλικό οξύ: 60 mg
Ασβέστιο: 33 mg
Σίδηρο: 2,7 mg
Mαγνήσιο: 121 mg
Σελήνιο: 3,5 mg
Πρωτεΐνες:14 γρ.
Υδατάνθρακες:66 γρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου