Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΝΙΦΑΔΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ


Τα δημητριακά περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες και πρωτεΐνες υψηλής ποιότητος (12%-14% τα δημητριακά, 16% το ρύζι και 18% το κεχρί), ελάχιστα αλλά ωφέλιμα λιπίδια και άφθονες φυτικές ίνες, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. 

 Οι νιφάδες Ρυζιού  έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος και είναι επίσης μια ιδανική τροφή για δίαιτα.

  Το κεχρί είναι ένα είδος δημητριακού πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ οι πρωτεΐνες του περιέχουν όλα τα αμινοξέα. Περιέχει  επίσης μαγγάνιο, φώσφορο και μαγνήσιο  καθώς  δεν περιέχει γλουτένη. 

  Στις Νιφάδες Φαγόπυρου το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του είναι η υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη του, που περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένης και της λυσίνης. Για το λόγο αυτό αποτελεί εξαιρετική επιλογή για άτομα που δεν τρώνε κρέας ή ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου