Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017
ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΜΟΥΣΛΙ 4 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΟΥΣΛΙ.
Βάση μούσλι 4 Δημητριακών για να φτιάξετε το δικό σας μούσλι. Tο μούσλι βρίσκεται στην κορυφή της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι μία τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία και σίδηρο. Μας προσφέρει μεγάλη ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες και μας βοηθά να έχουμε καλό μεταβολισμό. Επίσης βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου. Είναι πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθρακών, βοηθάει στην αποτοξίνωση, σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Είναι το ιδανικότερο πρωϊνό για μας και τα παιδιά μας. Κατάλληλο για αθλητές και χορτοφάγους. Το επινόησε ο ελβετός γιατρός Maximilian Oskar Bircher-Benner , το 1900 για τους ασθενείς στο νοσοκομείο του στη Ζυρίχη όπου μια διατροφή πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά ήταν το ουσιαστικότερο μέρος της θεραπείας του. Ο γιατρός υποστήριζε ότι το μούσλι έχει τη θρεπτική αξία εφάμιλη του μητρικού γάλακτος και ότι γιατρεύει σιγά αλλά σταθερά σχεδόν όλες τις παθήσεις του πεπτικού συστήματος μέσα στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής απαλλαγμένης από επεξεργασμένα τρόφιμα, ζάχαρη και κρέας σε συνδυασμό, με την άθληση και την εναρμόνιση με την φύση. Το μούσλι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ξεχάστηκε για να ξαναθυμηθεί εκεί γύρω στο 1960 με σύγχρονη μορφή ως μέρος του αυξημένου ενδιαφέροντος για την υγιεινή διατροφή και τη χορτοφαγική διατροφή. Η αυθεντική συνταγή λέγεται ότι παρασκευάζονταν ως εξής: για ένα ολόκληρο βράδυ μουλιάζουμε 1 κουταλιά της σούπας νιφάδες βρώμης σε 3 κουταλιές νερό. Την επόμενη ημέρα το πρωί προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, δύο κουταλιές της σούπας χυμό μήλου - μία κουταλιά της σούπας συμπυκνωμένο γάλα και 200gr μήλο κατά προτίμηση ξινόμηλο τριμμένο με τη φλούδα του και μια κουταλιά της σούπας αμύγδαλα ή φουντούκια. Από κει και πέρα, ο καθένας μπορεί να φτιάξει το δικό του μούσλι με τη βάση μούσλι, ξηρούς καρπούς, φρέσκα και αποξηραμμένα φρούτα, σταφίδες κ.α. ανάλογα με το πρωσοπικό γούστο και τις διατροφικές συνήθειες.
βάση μούσλι
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου