Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Νιφάδες Σίκαλης για λειτουργία του εντέρου

nifades-sikalis

Ξεκινάμε τη μέρα μας με Βιολογικές Νιφάδες Σίκαλης για να βάλουμε πάλι τον οργανισμό σε φυσιολογική λειτουργία. Η σίκαλη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης καθώς και στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Περιέχουν τη διπλάσια ποσότητα μαγνησίου από το λευκό ψωμί. Είναι πλούσιες σε σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο καθώς και βιταμίνες της ομάδας Β. Εκτός από πρωϊνό, τρώγονται και άλλες ώρες της ημέρας σαν ελαφρύ γεύμα. Είναι πλούσια πηγή ιχνοστοιχείων και ιδιαίτερα του σελήνιου, ενός αντιοξειδωτικού που προστατεύει το αγγειακό σύστημα. Οι Νιφάδες είναι πλούσιες και σε ασβέστιο. 100γρ. μικρών σπόρων παρέχουν όσο ασβέστιο δίνουν 2 ποτήρια γάλα. Οι νιφάδες σίκαλης σε βραστό γάλα, μέλι και κανέλα μπορούν να αποτελέσουν ένα πλούσιο σε ενέργεια πρωινό ή ένα γευστικό γλυκό επιδόρπιο.

Θρεπτική αξία ανά 100 g: Ενέργεια 1355kj/ 323 kcal - Λιπαρά 1,7 g κορεσμένα 0,3 g - Υδατάνθρακες 60,7 g - σάκχαρα 0,9 g - Πρωτεϊνη 9,5 g - Αλάτι 0,005 g - Φυλλικό οξύ: 60 mg - Ασβέστιο: 33 mg - Σίδηρο: 2,7 mg - Mαγνήσιο: 121 mg - Σελήνιο: 3,5 mg

Νιφάδες Σίκαλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου