Πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή με εκλεκτά Μανιτάρια λευκά και σκούρα. ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό λευκά Μανιτάρια ΒΙΟ και σκούρα ΒΙΟ - 4-5 κ.σ.ελαιόλαδο ΒΙΟ - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ΒΙΟ - 2-3 σκελίδες σκόρδου - 100 ml λευκό ξηρό κρασί - 1 κ.γ. ρίγανη - αλάτι Ιμαλαϊων χονδρό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι - 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο. ΕΚΤΕΛΕΣΗ. Σκουπίζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια και αφού κόψουμε τα στελέχη, κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και σωτάρουμε για 4-5 λεπτά το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Τα ανακατεύουμε με προσοχή μη σπάσουν, να ψηθούν και από τις δύο πλευρές, για 5-6 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη, τα αφήνουμε στη φωτιά για ακόμη 4-5 λεπτά να δέσει η σάλτσα και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!!!
λευκά Μανιτάρια ΒΙΟ και σκούρα ΒΙΟ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου