Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΣΟΥΠΑ ΒΙΟ ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

soupa-kolokytha

ΥΛΙΚΑ: 2 -2,5 κιλά κολοκύθα bio
2 κρεμμύδια, σε φέτες bio
3 σκ. σκόρδο bio
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο bio
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
1 lt ζωμός κοτόπουλου από κοτόπουλο bio
1 κ.σ. τζίντζερ φρεσκοτριμμένο bio
Ελάχιστο μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι.

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας, για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κολοκύθα, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά, προσέχοντας να μην κολλήσει. Προσθέτουμε το ζωμό, καυτό, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό ή νερό, χωρίς να την αραιώσουμε πολύ. Aφήνουμε τη σούπα να μισοκρυώσει και την περνάμε λίγη λίγη από το μπλέντερ και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για ακόμη 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά. Συμπληρώνουμε λίγο υγρό, αν χρειάζεται. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!!!

κολοκύθα bio,  Τζίντζερ ή πιπερόριζα bio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου