Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΒΙΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΒΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

κολοκυθοπιτα

Υλικά: 1 πακέτο Χειροποίητο φύλλο πίττας bio,  1 μεγάλη κολοκύθα πορτοκαλί bio Ελληνική, 300γρ. ζάχαρη χρυσή bio, 20γρ. σουσάμι bio, 100ml. λάδι bio, 100γρ . σταφίδα σουλτανίνα bio,  1 κούπα λάδι bio για τα φύλλα, Λίγη κανέλα (προαιρετικά) και λίγη άχνη για το σερβίρισμα.

Προετοιμασία: Τρίβω το κολοκύθι με τον τρίφτη και το τοποθετώ σε σουρωτήρι. Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω λίγο. Η ζάχαρη θα αφυδατώσει το κολοκύθι… Στραγγίζω , πιέζοντας μέσα στο σουρωτήρι και μεταφέρω το στεγνό πλέον κολοκύθι με τη ζάχαρη σε μπωλ. Τα υγρά που στράγγισαν τα αφήνω στην άκρη. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν πολύ καλά. Λαδώνω ένα ταψί 35 x 30 και απλώνω τα δύο φύλλα , λαδώνοντας και ενδιάμεσα. Σκορπίζω πάνω το 1/3 της γέμισης και συνεχίζω εναλλάξ  ένα -ένα φύλλο και 1/3 από τη γέμιση κάθε φορά Τελειώνω με τα δυό τελευταία φύλλα λαδώνοντας τα και αυτά. Χαράζω την πίτα μου και ραντίζω από πάνω με νερό, για φύλλα πιο τραγανά. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200 βαθμ.  για 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει η πίτα μου ροδοκόκκινο χρώμα! Πασπαλίζω με κανέλλα & ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου