Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΕΪΚ VEGAN ΚΑΚΑΟ ΜΕ ΓΑΛΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

ΚΕΪΚ-ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ-ROFHMA-FOYNTOUKI
ΥΛΙΚΑ: 260 g αλεσμένα φουντούκια bio, 250 ml ρόφημα φουντουκιού bio ecomil, 125 g ζάχαρη ντεμεράρα bio, 70 g σκόνη κακάο bio,  1/2 κουταλιά (χωρίς γλουτένη) μαγειρική σόδα bio, 2 αυγά bio, 1 πορτοκάλι bio. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ με εξαίρεση τα αυγά, το ρόφημα, το πορτοκάλι. Προσθέστε έναν έναν τους κρόκους αυγών και το ρόφημα φουντουκιού. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών και στη συνέχεια ρίξτε τα στο μείγμα. Ανακατέψτε και στη συνέχεια αδειάστε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί (ή χρησιμοποιήστε λαδόκολλα). Ψήστε για 30 έως 35 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά ψήσιμο, το εσωτερικό παραμένει κρεμώδες. Εάν το ψήσετε λίγο περισσότερο, το κέικ θα γίνει πιο ξηρό. Τρίψτε τη φλούδα πορτοκαλιού. Αφαιρέστε το κέικ σοκολάτας από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε. Κόψτε το κέικ σε ίσα κομμάτια και γαρνίρετε με ξύσμα πορτοκαλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου