Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΚΕΦΙΡ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΡΟΒΕΙΟ

αριανι

Το Βιολογικό κατσικίσιο κεφίρ από το Μενοίκιο αποτελεί προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, ξεχωριστό, με πρωτόγνωρη γεύση που κλείνει μέσα του τις ευωδιές και τα αρώματα της Δραμινής γης.
Φτιάχνεται με οικογενειακή φροντίδα και προορίζεται για εκλεκτούς φίλους. Μια δοκιμή σε φέρνει στην παρέα μας.

Η προέλευση του κεφίρ προέρχεται από τα καυκάσια βουνά, πολλούς αιώνες πριν. Το γαλακτοκομικό αυτό ποτό είναι ένα σύνθετο συμβιωτικό μείγμα μικροοργανισμών, παράγεται από κατσικίσιο, πρόβειο, αγελαδινό βιολογικό γάλα, με τη χρήση κόκκων κεφίρ, μια αποικία φιλικών βακτηρίων (προβιοτικών) που στην όψη μοιάζουν με κουνουπίδι. Η τελική μορφή του μοιάζει με αυτήν του γιαουρτιού, είναι εύγεστο, εύπεπτο και υγιεινό. Το κατσικίσιο κεφίρ  μας δίνει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, ασβέστιο, μαγνήσιο (σημαντικά μέταλλα για ένα υγιές νευρικό σύστημα), φώσφορο και βιταμίνες Α, Β12, Β1 και C. Επίσης περιέχει και βιοτίνη η οποία βοηθά στην αφομοίωση των υπόλοιπων βιταμινών της ομάδας Β από το σώμα. Εκτός των άλλων περιέχει προβιοτικά τα οποία εμπλουτίζουν το πεπτικό σύστημα με «καλούς» μικροοργανισμούς. Τα φιλικά αυτά βακτήρια είναι πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό καθώς βοηθούνε σε ασθένειες του πεπτικού συστήματος, των νεφρών, του ήπατος και σε αναιμίες. Έχει διουρητικές ιδιότητες, είναι εξαιρετική τροφή για έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, για αθλητές και για άτομα της τρίτης ηλικίας επειδή συμβάλλει σε υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Η συχνή χρήση του κεφίρ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από εντερικές διαταραχές, να προωθήσει την κινητικότητα του εντέρου, τη μείωση του μετεωρισμού και να δημιουργήσει ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Επιπλέον, η επίδραση της κάθαρσης σε όλο το σώμα βοηθά στην επίτευξη ενός ισορροπημένου εσωτερικά οικοσυστήματος για τη βέλτιστη υγεία και μακροζωία. Μελέτες έχουν δείξει ότι περιέχει μικρά ποσοστά λακτόζης κι έτσι άτομα που εμφανίζουν δυσανεξία στη λακτόζη μπορούν καταναλώνουν άφοβα κεφίρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου