Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΛΟ & ΠΑΤΑΤΑ

MPROKOLO

Μαγειρεύουμε μπρόκολο σουφλέ ή κανονικά ή χορτοφαγικά, ανάλογα με τις διατροφικές μας προτιμήσεις. - 1 μεγάλο μπρόκολο bio- 5 μεγάλες πατάτες spunta bio - 2 φλιτζάνια μπέικον bio (αντί μπεϊκον για vegan) τόφου pizza φιλετίνι - 250 φλιτζάνια τριμμένο τυρί που λιώνει (για vegan) φυτικό κίτρινο τυρί - 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος bio - 2 αυγά χτυπημένα με την κρέμα γάλακτος. Προετοιμασία: Κόβουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες και το ρίχνουμε σε καυτό νερό, βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Αφού τα σουρώσουμε τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε το μπέικον, το κόβουμε κομμάτια και το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι, πασπαλίζουμε με το τυρί και στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει μαζί με τα αυγά. Το προσθέτουμε στο φαγητό και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε μεσαία θερμοκρασία.

Για τη vegan κρέμα: 2 κούπες φυτικό βιολογικό γάλα σόγιας- 2 κ.σ. αλεύρι ΒΙΟ-  3 κ.σ. διατροφική μαγιά, 1 κ.γ. μείγμα βεγκέτα - 2 κ.σ. ελαιόλαδο- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο γκρανουλέ, λίγο κουρκουμά bio - αλάτι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ανακετεύουμε συνέχεια μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και περιχύνουμε το μπρόκολο. όπως κι αν το φτιάξετε καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου