Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ, 10 Σημαντικοί λόγοι για να προστεθεί στο ημερήσιο διατροφολόγιό μας

Σημαντικοί λόγοι για να προστεθεί στο ημερήσιο διατροφολόγιό μας, είναι οι λιποδιαλυτικές του ικανότητες, καθώς και οι λίγες θερμίδες του. Επιπλέον το γκρέιπφρουτ περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών Α, Β και C και μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο.

Αντικαρκινική δράση  Τα κόκκινα γκρέιπφρουτ, είναι πλούσια σε λυκοπένιο, ένα καροτενοειδές φυτοχημικό που είναι γνωστό για την αντιοξειδωτική του δράση και την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.
Αποκαθιστά το κατεστραμμένο DNA
Πρόσφατη κλινική μελέτη έδειξε ότι η ναρινγενίνη, ένα φλαβονοειδές που περιέχεται στα γκρέιπφρουτ και στα πορτοκάλια, συμβάλλει στην αποκατάσταση του DNA στα κατεστραμμένα καρκινικά κύτταρα, σε περίπτωση καρκίνου του προστάτη.
Μειώνει τη χοληστερίνη
Το γκρέιπφρουτ περιέχει πηκτίνη, μια μορφή διαλυτής ίνας, ικανής να μειώσει τα ποσοστά της χοληστερόλης, απομακρύνοντάς την από τον οργανισμό και μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης.
Καθώς το γκρέιπφρουτ περιέχει νάτριο, ενισχύει το αίσθημα της πληρότητας, κάνοντάς μας να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες. Για το λόγο αυτό είναι το αγαπημένο φρούτο όλων όσοι προσέχουν ιδιαίτερα τη διατροφή τους.
Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
Η πηκτίνη μειώνει τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά και τον ρυθμό απορρόφησης των υδατανθράκων. Εάν είστε διαβητικοί, τότε πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβετε το γκρέιπφρουτ στην καθημερινή σας διατροφή.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Η υψηλή περιεκτικότητα του γκρέιπφρουτ σε βιταμίνη C, ενισχύει την άμυνα κατά των λοιμώξεων που προκαλούνται από μικρόβια όπως τα παράσιτα, βακτήρια, ιοί κ.ά. Μισό γκρέιπφρουτ περιέχει το 80% της συνιστώμενης ποσότητας σε βιταμίνη C, που χρειάζεται να λαμβάνει ο οργανισμός μας σε καθημερινή βάση.
Διασφαλίζει το γαστρεντερικό μας σύστημα
Ένα από τα σημαντικά οφέλη του γκρέιπφρουτ είναι ότι βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. Τα υψηλά ποσοστά ινών, βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας αλλά και στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Αντιμετωπίζει το έκζεμα
 Tο εκχύλισμα και οι σπόροι από γκρέιπφρουτ, μπορούν να καταπολεμήσουν τοπικά τα κάθε λογής εκζέματα.
Καταπολεμά την αϋπνία
Οι πάσχοντες από αϋπνία μπορούν να καταναλώνουν ένα ποτήρι χυμού γκρέιπφρουτ ή πορτοκαλιού, λίγο πριν ξαπλώσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου