Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ

ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ
έχει αποσπάσει διθυράμβους τα τελευταία χρόνια, κατορθώνοντας να προσελκύσει το ενδιαφέρον εστιατόρων και καταναλωτών... Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύ ανώτερο από όλα σχεδόν τα κρέατα σε θρεπτική αξία και με πολύ λιγότερες θερμίδες. Είναι βιολογικό από  μόνο του διότι  τρέφεται  ελεύθερο σε φυσικές  συνθήκες  χωρίς  αντιβιωτικά και  από τη φύση του έχει πολλά αντισώματα  οπότε δε  χρειάζεται ανθρώπινη  παρέμβαση
 Τα χαρακτηριστικά του κρέατος των βούβαλων (100 γραμμάρια) σε σχέση με το μοσχάρι είναι τα εξής: 
- Το κρέας του βουβαλιού έχει 131 θερμίδες, ενώ το κρέας του μόσχου 289 θερμίδες. 
- Οι πρωτεΐνες του βουβαλιού είναι 26,83 γραμμάρια, έναντι 24,07 γραμμάρια του μόσχου. 
- Το κρέας του βουβαλιού διαθέτει 1,8 γραμμάρια λίπος, ενώ του μόσχου 20,69 γραμμάρια. 
- Τα κορεσμένα λιπαρά του βουβαλιού είναι 0,6 γραμμάρια, ενώ του μόσχου είναι 8,13 γραμμάρια. 
- Η χοληστερόλη του βουβαλιού είναι 61 mg, ενώ του μόσχου 90 mg. 
- Περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, χαλκό και μαγγάνιο. 
- Ο σίδηρος του κρέατος βουβαλιού είναι 2, ενώ του βοδινού είναι 0,3-1,6. 
Το κρέας των βούβαλων συγκριτικά με το μοσχαρίσιο έχει σκουρότερο χρώμα, λιγότερο ενδομυϊκό λίπος, λευκότερο χρώμα λίπους και παρόμοια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου