Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΡΑΣΣΟ

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΡΑΣΣΟ ΥΛΙΚΑ
• 2 κιλά πράσα κομμένα σε ροδέλες
• 2 αβγά
• 1 φλυτζάνι τσαγιού τυρί τριμμένο
• λίγο άνιθο
• 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
• Μπεσαμέλ(όπως για παστίτσιο)
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα πράσα και το αλατοπίπερο και τα αφήνετε να σωταριστούν για 10-15 λεπτά και να μαλακώσουν. Αποσύρετε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε στη κατσαρόλα τα αβγά χτυπημένα, τον άνηθο και το μισό τριμμένο τυρί. Αφού ανακατέψετε πολύ καλά το μίγμα το στρώνετε ομοιόμορφα σε βουτυρωμένο πυρέξ. Ρίχνετε από πάνω μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε στους 180 για 40΄ λεπτά περίπου. Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου