Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Οι Πιπεριές αποτελούν μια από τις πλουσιότερες πηγές βιταμινών Α και C.

Οι πιπεριές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικές ουσίες. Αποτελούν μια από τις πλουσιότερες πηγές βιταμινών Α και C. Ποσότητα που ισοδυναμεί με ένα φλιτζάνι την ημέρα μπορεί να σας προσφέρει περισσότερο από το 100% των ημερήσιων αναγκών σας.
Εντάξτε στη διατροφή σας πιπεριές όλων των χρωμάτων για να έχετε περισσότερα οφέλη. Οι πιπεριές αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, βιταμίνης Κ και μαγγανίου. Και είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως:
Βιταμίνη Α, που κάνει καλό στην όραση και προστατεύει από τις λοιμώξεις Βιταμίνη C, που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καταρράκτη.
Βιταμίνη Β6, που είναι ζωτικής σημασίας για τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως η λειτουργία του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματοςΛουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των ασθενειών των ματιών, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
Βήτα-καροτίνη, που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από ορισμένες μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού σε γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση Λυκοπένιο, που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο των ωοθηκών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου