Το συστατικό που δίνει στους πυρήνες του βερίκοκου τη δύναμή τους είναι η βιταμίνη
Β17 ή αμυγδαλίνη ή λετρίνη.
Η αμυγδαλίνη εξήχθη από τα κουκούτσια πριν εκατό περίπου χρόνια και έχει καταγραφεί στα φαρμακολογικά λεξικά από τότε, καθώς δεν είναι τοξική. Αν και περιέχει κυάνιο, επειδή αυτό βρίσκεται στη φυσική του μορφή είναι χημικά αδρανές. Έτσι, η αμυγδαλίνη για ορισμένους είναι λιγότερο τοξική από ότι το αλάτι ή η ζάχαρη.
Ο πυρήνας του βερύκοκου σίγουρα δεν είναι για πέταμα. Ήταν βασικό στοιχείο στη διατροφή πολλών λαών, όπως ορισμένων φυλών Ινδιάνων. Ο πυρήνας του βερύκοκου μάλιστα έχει τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Β17 από όλα τα υπόλοιπα φρούτα.
Η αμυγδαλίνη εξήχθη από τα κουκούτσια πριν εκατό περίπου χρόνια και έχει καταγραφεί στα φαρμακολογικά λεξικά από τότε, καθώς δεν είναι τοξική. Αν και περιέχει κυάνιο, επειδή αυτό βρίσκεται στη φυσική του μορφή είναι χημικά αδρανές. Έτσι, η αμυγδαλίνη για ορισμένους είναι λιγότερο τοξική από ότι το αλάτι ή η ζάχαρη.
Ο πυρήνας του βερύκοκου σίγουρα δεν είναι για πέταμα. Ήταν βασικό στοιχείο στη διατροφή πολλών λαών, όπως ορισμένων φυλών Ινδιάνων. Ο πυρήνας του βερύκοκου μάλιστα έχει τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Β17 από όλα τα υπόλοιπα φρούτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου