Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΓΕΜΙΣΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΚΑΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι νερού ρύζι
1/4 φλ.Τσαγιού κουκουνάρι
1/2 φλ.Τσαγιού Κασίους
1/4 φλ.Τσαγιού σταφίδες
1 φλ.Τσαγιού συκωτάκια από κοτόπουλο ψιλοκομμένα
1 πράσο (μόνο το άσπρο κομμάτι)
2 κ. σούπας ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα
3 κ. σούπας βούτυρο
½ φλ. Τσαγιού κόκκινο κρασί
1 σφηνάκι κονιάκ
1 ποτήρι ζωμό από κοτόπουλο
1 ποτήρι νερό, Αλάτι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Σε μπολ βάζουμε τις σταφίδες και τα βερίκοκα, προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε για 4 ώρες. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα συκωτάκια. Προσθέτουμε το ρύζι, τα Κάσιους, τις σταφίδες, τα βερίκοκα και τα κουκουνάρια. Προσθέτουμε αλάτι και το κρασί, μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το ζωμό και το νερό. Ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά και να ψηθεί το ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου