Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΔΙΝΟ

Ποιοτικά προϊόντα που προκύπτουν από το λίπος του γίδινου γάλακτος. Ευκολοχώνευτο, με   μεγάλη θρεπτική αξία γιατί αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές θερμίδων, πλούσιο σε βιταμίνη   Α και D. Βγάζει εξαιρετικό άρωμα όταν   χρησιμοποιείται στο τηγάνισμα.  
Ένα πρόβλημα με το βούτυρο είναι οτι έχει πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις παθογόνων ουσιών όπως υπολείμματα φυτοφαρμάκων που προέρχονται από την τροφική αλυσίδα. Όλα τα χημικά στις ζωοτροφές και τα αντιβιοτικά που δίνονται στα ζώα φιλτράρονται και μεταφέρονται στο γάλα και ιδιαίτερα στο βούτυρο που παίρνουμε από αυτό. Συνεπώς αν είναι να φάμε βούτυρο καλύτερα να επιλέξουμε το πιο καθαρό, αγνό και βιολογικό που μπορούμε να βρούμε, ας φάμε λίγο και καλό.
Αν τα υπόλοιπα λιπαρά που τρώμε είναι «καλά» και προέρχονται από ελιές, ελαιόλαδο, ψάρια και ξηρούς καρπούς, τότε ένα κουταλάκι βούτυρο καλής ποιότητας με το πρωινό όχι μόνο δε θα μας βλάψει αλλά θα μας δώσει και κάποια χρήσιμα θρεπτικά συστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου