Το πληγούρι έχει πολύ περισσότερες φυτικές ίνες, τριπλάσιο κάλιο και
τετραπλάσιο φώσφορο από το άσπρο ρύζι και τα μακαρόνια, ενώ περιέχει σημαντικές
ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β όπως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη και ιδιαίτερα
νιασίνη, που είναι απαραίτητες για τον ομαλό μεταβολισμό και τη σωστή
λειτουργία των νευρικών κυττάρων και του εγκεφάλου. Περιέχει επίσης βιταμίνη Ε,
αλλά και αρκετά μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία με αντιοξειδωτική δράση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου