Οι
σταφίδες αποτελούν μια καλή πηγή σιδήρου, καλίου (μειώνει την κατακράτηση
υγρών) και σεληνίου ενώ παράλληλα περιέχουν βιταμίνη Α και βιταμίνες Β.
Επιπρόσθετα είναι πλούσιες σε σίδηρο, απλούς υδατάνθρακες, θερμίδες και
βιταμίνη C και φυτικές ίνες (αύξηση κινητικότητας εντέρου). Η μαύρη σταφίδα
αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό του ανθρώπου. Βοηθά κατά της
δυσκοιλιότητας, της αύξησης βάρους, της αναιμίας, της οστεοπόρωσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου