Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΕΤΑ και ΝΤΟΜΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
2 μελιτζάνες λευκές,

2 μαύρες,
2 τσακώνικες
8 ντομάτες ξεφλουδισμένες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
2 σκελ. σκόρδο, 400γρ. φέτα, 6-8 κόκκους μπαχάρι
1 μικρό κομμάτι ξύλο κανέλας

1φλυτζ. λάδι για τη σάλτσα
αλάτι-πιπέρι 

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, τις τηγανίζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.
Σάλτσα: Σωτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τη ντομάτα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε την κανέλα και το μπαχάρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 20′ περίπου.
Σε ταψί βάζουμε λίγη σάλτσα, μια στρώση μελιτζάνες, ξανά σάλτσα κλπ. μέχρι να μπουν όλες οι μελιτζάνες και να είναι λουσμένες με σάλτσα. Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30′ περίπου. Καλή σας όρεξη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου