Το κολοκυθάκια είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή
βιταμίνης Α, ασβεστίου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και
αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που συσχετίζουν το κολοκύθι με την
μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.
Στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής αλλά και στην προσπάθεια απώλειας βάρους, τα κολοκυθάκια, αν μαγειρευτούν σωστά (στον ατμό), αντισταθμίζουν τον υψηλό επίπεδο οξέων, βοηθούν τον μεταβολισμό και ηρεμούν το συκώτι. Περιέχουν 95% νερό, γι’αυτό προκαλούν γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού και έχουν διουρητική δράση. 100γρ. κολοκύθια έχουν μόλις 15 θερμίδες.
Στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής αλλά και στην προσπάθεια απώλειας βάρους, τα κολοκυθάκια, αν μαγειρευτούν σωστά (στον ατμό), αντισταθμίζουν τον υψηλό επίπεδο οξέων, βοηθούν τον μεταβολισμό και ηρεμούν το συκώτι. Περιέχουν 95% νερό, γι’αυτό προκαλούν γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού και έχουν διουρητική δράση. 100γρ. κολοκύθια έχουν μόλις 15 θερμίδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου