ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ ΥΛΙΚΑ
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. βούτυρο,
1 αυγό
300 γρ. αλεύρι,
1 κ.γ. μπέικιν
Ξύσμα από 1 λεμόνι
200 γρ. μαρμελάδα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, την άχνη, το αυγό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα, μέχρι να γίνει ομοιογενές ζυμάρι.Τοποθετούμε τα 2/3 σε στρογγυλό ταψάκι, απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.Από πάνω απλώνουμε τη μαρμελάδα.Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη σε 6 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια λεπτά και μακριά.Τοποθετούμε 3 παράλληλα και 3 σταυρωτά από πάνω.Ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. βούτυρο,
1 αυγό
300 γρ. αλεύρι,
1 κ.γ. μπέικιν
Ξύσμα από 1 λεμόνι
200 γρ. μαρμελάδα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, την άχνη, το αυγό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα, μέχρι να γίνει ομοιογενές ζυμάρι.Τοποθετούμε τα 2/3 σε στρογγυλό ταψάκι, απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.Από πάνω απλώνουμε τη μαρμελάδα.Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη σε 6 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια λεπτά και μακριά.Τοποθετούμε 3 παράλληλα και 3 σταυρωτά από πάνω.Ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου