Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ ΚΑΦΕ

Η ελαφρά γλυκιά γεύση του σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα τους σε ωφέλιμα για την υγεία θρεπτικά συστατικά καθιστούν τα σπόρια του λιναριού μια σύγχρονη θαυματουργή τροφή η οποία δεν θα πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιό μας.
Ο λιναρόσπορός και το λινέλαιο είναι ιδιαίτερα πλούσια σε α – λινολενικό οξύ, ένα απαραίτητο για τον άνθρωπο θρεπτικό συστατικό της κατηγορίας των ω-3 λιπαρών οξέων τα οποία είναι παρόμοιας θρεπτικής αξίας με αυτά των λιπαρών ψαριών (όπως το σκουμπρί, ο σολομός, ο τόνος).
Είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και μαγγανίου, φολικού οξέως, βιταμίνης Β6, μαγνησίου, ασβεστίου, φωσφόρου και χαλκού. Οι φυτικές ίνες του λιναρόσπορου έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα, να ρυθμίζουν τα επίπεδα γλυκόζης, να προάγουν την υγεία του παχύ εντέρου και να βοηθούν κατά της δυσκοιλιότητας.
Πρόσφατες έρευνες βρήκαν την υψηλή περιεκτικότητα του λιναρόσπορου σε ω-3 λιπαρά οξέα.  Επίσης, οι αντιοξειδωτικές ουσίες του λιναρόσπορου μετριάζουν τα συμπτώματα των φλεγμονοδών νόσων (π.χ. ρευματοειδής αρθρίτιδα).

Θα τον βρείτε χρυσό και καστανό, σε μορφή κόκκων ή αλεσμένο .

Μπορείτε να προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας ωμό, στο γάλα ή στο γιαούρτι για πρωϊνό αλλά και  σε διάφορες σαλάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου