Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΤΙΔΙΑ

Τα χόρτα είναι πραγματικά μία από τις πολυτιμότερες τροφές της Ελληνικής Παραδοσιακής Διατροφής, γεγονός το οποίο πολλοί άνθρωποι και ιδιαίτερα νέοι αμελούν. Τα χόρτα ή λάχανα, όπως ονομάζονται σε κάποιες περιοχές της Μακεδονίας, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για τον οργανισμό.
 Οι πρώτες αναφορές των θρεπτικών ιδιοτήτων που έχουν τα χόρτα καταγράφηκαν από την αρχαιότητα και φυσικά, επιβεβαιώνονται και σήμερα.

Τα αντίδια περιέχουν  περισσότερο β-καροτένιο από οποιοδήποτε άλλο χόρτο, είναι πλούσια σε βιταμίνη Β1 και κυτταρίνη και βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Επίσης είναι πολύσια σε φλαβονοειδή, δηλαδή αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προφυλάσσουν από τα καρδιαγγειακά νοσήματα 


Είναι σημαντικό βέβαια να σημειωθεί ότι τα χόρτα διατηρούν αναλλοίωτα τα περισσότερα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους ακόμη και όταν τα μαγειρεύουμε!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου