Το γάλα της σόγιας αναδεικνύεται καθημερινά ως το καλύτερο
στοιχείο για την καθημερινή – ορθή διατροφή των αθλητών, χορτοφάγων, όσους ακολουθούν νηστεία ή διατροφή χωρίς λακτόζη και όλων όσων επιθυμούν
να διατηρούν ένα υγιές σώμα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πολλών ερευνών η πρωτεΐνη που περιέχεται στην σόγια μπορεί να επηρεάσει την αθλητική απόδοση μέσα από την προμήθεια του οργανισμού με υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, αλλά και με την ενίσχυση του οργανισμού με τις πολύτιμες ισοφλαβόνες που βελτιώνουν την δύναμη μέσα από την παραγωγή νέου μυϊκού ιστού .
Τα συστατικά της σόγιας παρουσιάζουν έναν εντυπωσιακό πλούτο θρεπτικών ουσιών καθώς περιέχουν ένα μοναδικό συνδυασμό πρωτεϊνών, ωφέλιμων λιπαρών, χαμηλών υδατανθράκων και φυτικών ινών
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πολλών ερευνών η πρωτεΐνη που περιέχεται στην σόγια μπορεί να επηρεάσει την αθλητική απόδοση μέσα από την προμήθεια του οργανισμού με υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, αλλά και με την ενίσχυση του οργανισμού με τις πολύτιμες ισοφλαβόνες που βελτιώνουν την δύναμη μέσα από την παραγωγή νέου μυϊκού ιστού .
Τα συστατικά της σόγιας παρουσιάζουν έναν εντυπωσιακό πλούτο θρεπτικών ουσιών καθώς περιέχουν ένα μοναδικό συνδυασμό πρωτεϊνών, ωφέλιμων λιπαρών, χαμηλών υδατανθράκων και φυτικών ινών
γρηγορότερη αποκατάσταση του οργανισμού μετά την προπόνηση.
Οι αντιφλεγμονώδεις ουσίες που περιέχονται στην σόγια, όπως
είναι οι ισοφλαβόνες και άλλα αντιοξειδωτικά ένζυμα, μπορούν να περιορίσουν
ουσιαστικά την καταστροφή των μυϊκών ινών και την συνεπακόλουθη κόπωση που
προκαλείται από την προπονητική διαδικασία (3).
Με
την καθημερινή λήψη σόγιας, ο οργανισμός του αθλητή και κάθε ανθρώπου που
γυμνάζεται συστηματικά, μειώνει την φλεγμονή που προκαλείται από την μυϊκή
προσπάθεια, προωθεί την μυϊκή αποκατάσταση και την προστασία του μυϊκού ιστού, ενώ ενισχύει
ουσιαστικά την αθλητική απόδοση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου