Το γάλα αμυγδάλου είναι ρόφημα με πολλά θρεπτικά συστατικά και σημαντική
πηγή ασβεστίου. Είναι εντελώς ήπιο για το στομάχι και χωνεύεται εύκολα.Το γάλα αμύγδαλου περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα μαγγανίου, σεληνίου και
βιταμίνης Ε. Το μαγγάνιο παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση των ενζύμων
του σώματος. Το μαγγάνιο σε συνδυασμό με τον φώσφορο επίσης παίζουν ρόλο στο να
διατηρούν τα δόντια και τα κόκκαλα υγιή. Η
βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό, προστατεύει τις μεμβράνες των κυττάρων
καταστρέφοντας τις ελεύθερες ρίζες που τους προκαλούν ζημιά. Το σελήνιο, από
την άλλη μεριά είναι καλό για την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, για
την αναπαραγωγή και για τον μεταβολισμό του θυρεοειδή αδένα.Το μαγνήσιο που περιέχει το γάλα αμύγδαλου βοηθά στην διάσπαση των τροφών που
καταναλώνουμε σε ενέργεια. Επίσης βοηθάει στην λειτουργία των παραθυρεοειδών
αδένων, που είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή ορμονών γνωστών για την καλή υγεία
των οστών. Το κάλιο που υπάρχει στο γάλα αμύγδαλου βοηθά στην διατήρηση της
φυσιολογικής πίεσης του αίματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου