Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΩΝ

ΥΛΙΚΑ
• 4 μαρούλια χοντροκομμένα
• 1 φλ. ελαιόλαδο
• 1 κιλό μανιτάρια
• 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 κρεμμύδια μεγάλα ξερά ψιλοκομμένα
• 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
• 2 αβγά
• αλάτι - πιπέρι
• χυμός από 3 λεμόνια
• 1/2 φλ. ρύζι.
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα μαζί με τα μαρούλια μέχρι να μαραθούν για περίπου 5'. Κόβουμε τα μανιτάρια σε κύβους. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το μείγμα λαχανικών και ρίχνουμε ζεστό νερό να τα σκεπάσει για να βράσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 30' ενώ μετά τα πρώτα 15' προσθέτουμε τον άνηθο. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά να κρυώσει λίγο και ξεκινάμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού σταδιακά και προσθέτουμε ζουμί από την κατσαρόλα με προσοχή να μην κόψει. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Καλή όρεξη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου