Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΒΙΟ

ΥΛΙΚΑ
• περίπου 1 κιλό συκωταριά (συκώτι, καρδιά, νεφρά και έντερα) από αρνί ΒΙΟ
• 2 μαρούλια τρυφερά ΒΙΟ
• 2 κρεμμύδια ξερά ΒΙΟ
• μέχρι και 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ΒΙΟ
• άνιθο ΒΙΟ
• μαϊντανό ΒΙΟ
• μισό φλυτζάνι ρύζι καρολίνα ΒΙΟ
• 2 αυγά ΒΙΟ
• 2 λεμόνια ΒΙΟ, ελαιόλαδο ΒΙΟ, αλάτι, πιπέρι.


Ρίξτε όλα τα εντόσθια και έντερα μέσα σε νερό που βράζει. Ξαφρίστε και αφήστε να βράσουν για 10 λεπτάκια.Βγάλτε απ΄το νερό και αφήστε να κρυώσουν. Κόψτε τα εντόσθια σε μικρά κυβάκια.Βάλτε λάδι στην κατσαρόλα και προσθέστε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο για να μαραθεί Προσθέστε τα εντόσθια, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα για περίπου 3-4 λεπτά. Βάλτε το μαρούλι χοντροκομμένο και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, άνιθο και μαϊντανό. Προσθέστε βραστό νερό (να καλύψει τα πάντα) και βράστε για περίπου 20 λεπτά. Μόλις η σούπα πάρει βράση ρίξτε μέσα το ρύζι για δέκα λεπτάκια.Όση ώρα η σούπα βράζει με το ρύζι ετοιμάστε το αυγολέμονο. Χτυπήστε τα αυγά και το χυμό του λεμονιού. Σβήστε τη σούπα και σιγά σιγά προσθέστε στο μπολάκι με το αυγολέμονο ζουμί από τη σούπα. Όταν έχετε προσθέσει αρκετή σούπα στο μπολ, ρίξτε το όλο πίσω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια. Αφήνουμε λίγο ακόμα να δέσει.Καλή επιτυχία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου