Η κινόα (quinoa) περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από οποιοδήποτε άλλο δημητριακό, δεν περιέχει γλουτένη και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες συμπλέγματος β, κάλιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Από πρωτεϊνικής άποψης πλησιάζει του κόκκινου κρέατος και των γαλακτοκομικών με χαμηλότερα λιπαρά και περισσότερες πολύτιμες φυτικές ίνες.
Τα συστατικά της σόγιας παρουσιάζουν δε έναν εντυπωσιακό πλούτο θρεπτικών ουσιών καθώς περιέχουν ένα μοναδικό συνδυασμό πρωτεϊνών, ωφέλιμων λιπαρών, χαμηλών υδατανθράκων και φυτικών ινών
Η σόγια παρά το ότι είναι τρόφιμο φυτικής προέλευσης έχει τη μοναδική ιδιότητα να είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου (2 φορές περισσότερο από το αγελαδινό γάλα) και σιδήρου (το γάλα είναι εξαιρετικά φτωχό σε σίδηρο) και άλλων πολύτιμων ανόργανων στοιχείων και βιταμινών.
Τα συστατικά της σόγιας παρουσιάζουν δε έναν εντυπωσιακό πλούτο θρεπτικών ουσιών καθώς περιέχουν ένα μοναδικό συνδυασμό πρωτεϊνών, ωφέλιμων λιπαρών, χαμηλών υδατανθράκων και φυτικών ινών
Η σόγια παρά το ότι είναι τρόφιμο φυτικής προέλευσης έχει τη μοναδική ιδιότητα να είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου (2 φορές περισσότερο από το αγελαδινό γάλα) και σιδήρου (το γάλα είναι εξαιρετικά φτωχό σε σίδηρο) και άλλων πολύτιμων ανόργανων στοιχείων και βιταμινών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου