2 κιλά βερύκοκα bio
1800 γρ ζάχαρη ακατέργαστη
2 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
Πλένουμε τα βερίκοκα, βγάζουμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε τα βερίκοκα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 – 50 λεπτά ανακατεύοντας συχνά προς το τέλος ρίχνουμε το λεμόνι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, γεμίζουμε σε αποστερημένα βάζα τη μαρμελάδα, τα κλείνουμε με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα για μια ώρα περίπου. Διατηρείτε σε μέρος δροσερό και σκιερό.
1800 γρ ζάχαρη ακατέργαστη
2 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
Πλένουμε τα βερίκοκα, βγάζουμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε τα βερίκοκα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 – 50 λεπτά ανακατεύοντας συχνά προς το τέλος ρίχνουμε το λεμόνι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, γεμίζουμε σε αποστερημένα βάζα τη μαρμελάδα, τα κλείνουμε με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα για μια ώρα περίπου. Διατηρείτε σε μέρος δροσερό και σκιερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου