Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

2 λίτρα νερό
5 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες bio
5 καρότα κομμένα σε ροδέλες bio
5 πατάτες κομμένες σε κύβους bio
Σέλινο ψιλοκομμένο bio
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο bio
6 στίγματα σαφράν (κρόκο κοζάνης)
⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τον κρόκο, το αλάτι και το πιπέρι. Σοτάρουμε για 10 λεπτά κι έπειτα προσθέτουμε το νερό (καλύτερα να είναι ζεστό). Μόλις αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 1 ώρα.

Η σούπα αυτή είναι υψηλής διατροφικής αξίας γιατί το κολοκυθάκι είναι πηγή διαφόρων βιταμινών και αντιοξειδωτικών ουσιών. Το Σαφράν με την σειρά του
είναι αντιφλεγμονώδες και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου