Στον ατμό ή βρασμένο με βινεγκρέτ ή χωρίς είναι ένα φάρμακο
στην κουζίνα μας. Περιέχει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες. Ας
συγκρατήσουμε ότι είναι ισχυρότατο αντιοξειδωτικό. Έχει βιταμίνη C περίπου όση
και το λεμόνι. Καταπολεμά σοβαρές ασθένειες, όπως καρδιοπάθειες και οστεοπώρωση
και, συγχρόνως, έχει ελάχιστες θερμίδες.
Οι Ρωμαίοι το αγαπούσαν για τη γεύση του. Στη Γαλλία διαδόθηκε από
την Αικατερίνη των Μεδίκων και αγαπήθηκε και στη Γαλλία. Ακόμα και σήμερα το
μπρόκολο έχει μια δυνατή παρουσία στην ιταλική κουζίνα.
Συνοδεύει
ψαρικά και ψητά κρέατα.Του ταιριάζουν σάλτσες με βάση το γιαούρτι, αγαπάει το σκόρδο και
γίνεται πολύ νόστιμο στο φούρνο, γκρατιναρισμένο με έντονης γεύσης τυριά Συμμετέχει σε σάλτσες ζυμαρικών και ριζότο,
γίνεται νόστιμη σούπα βελουτέ αλλά και σουφλέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου