Κρυσταλική
ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο με ξεχωριστό άρωμα και γεύση μελάσας. Προσθέτει υφή και
κρεμώδη γεύση στα γλυκά, στα ροφήματα και στα αρτοσκευάσματα.
Με
Ανοικτό χρυσαφί - καφετί χρώμα
κατά τη Παρασκευή της ζάχαρης το ζαχαροκάλαμο διαχωρίζεται σε σουκρόζη και μελάσες.
Η σουκρόζη αποτελεί τη γνωστή σε όλους μας ζάχαρη (άσπρη) ενώ η μαύρη ζάχαρη αποτελείται
από 90% άσπρη ζάχαρη «περικυκλωμένη» από μελάσα, η οποία δίνει και στη μαύρη το
χρώμα της.
Η μαύρη ζάχαρη
έχει κατά τι λιγότερες θερμίδες από την άσπρη . Περιέχει ελαφρώς μεγαλύτερες
ποσότητες σε θρεπτικά συστατικά. Η μαύρη δεν είναι χημικά επεξεργασμένη και γι’αυτό
έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου