4 μελιτζάνες φλάσκες, μέτριες
300 γρ. φέτα, κομμένη σε μπαστουνάκια
χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
300 γρ. φέτα, κομμένη σε μπαστουνάκια
χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
λίγο βασιλικό τριμ
λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο της μελιτζάνας
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αφού έχετε καθαρίσει και πλύνει καλά
τις μελιτζάνες , κόβετε σε μακρόστενες φέτες. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε να
«ιδρώσουν». Αλείφετε τις μελιτζάνες με
λίγο λάδι και τις ψήνετε ελαφρά σε αντί κολλητικό τηγάνι ή γκριλ και από τις
δύο πλευρές. Παράλληλα, ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε
κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε την ντομάτα και
αλατοπιπερώνετε.
Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τη δάφνη, βασιλικό και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 10'. Κατόπιν, απομακρύνετε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια της μελιτζάνας και τοποθετείτε στην άκρη τους ένα μπαστουνάκι φέτας. Γυρίζετε τη μελιτζάνα σε ρολό.
Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και τοποθετείτε στη σειρά τα ρολά της μελιτζάνας με την ένωση προς τα κάτω. Περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 40' περίπου.
Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τη δάφνη, βασιλικό και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 10'. Κατόπιν, απομακρύνετε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια της μελιτζάνας και τοποθετείτε στην άκρη τους ένα μπαστουνάκι φέτας. Γυρίζετε τη μελιτζάνα σε ρολό.
Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και τοποθετείτε στη σειρά τα ρολά της μελιτζάνας με την ένωση προς τα κάτω. Περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 40' περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου