Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C, E γι’ αυτό έχει και
καρδιοπροστατευτική δράση, λειτουργώντας αντιοξειδωτικά. Περιέχει ζεαξανθίνη
(καροτενοειδές)και λουτεϊνη. Πλούσιο σε
αντιοξειδωτικά στοιχεία, το μαρούλι βελτιώνει σημαντικά την όραση. Περιέχει σουλφοραφάνη,
μια οργανική ένωση που παρουσιάζει αντιδιαβητικές και αντιμικροβιακές
ιδιότητες. Μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β1 (θειαμίνη), ουσία σημαντική για την ομαλή
λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Σαλάτα ή στον ατμό, τα
μαρούλια έχουν ιδιαίτερη θρεπτική
αξία.
ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΑΡΟΥΛΙΟΥ/ 100ΓΡ:
ΘΕΡΜΙΔΕΣ:14 KCAL
ΚΑΡΟΤΙΝΗ (ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΒΙΤ. Α):335 ΜΙΚΡΟΓΡ
ΑΣΒΕΣΤΙΟ: 28MG
ΜΑΓΝΗΣΙΟ: 6MG
BITAMINH Ε: 0.57MG
ΒΙΤΑΜΙΝΗ C: 5MG
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β1: 0,12MG
ΘΕΡΜΙΔΕΣ:14 KCAL
ΚΑΡΟΤΙΝΗ (ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΒΙΤ. Α):335 ΜΙΚΡΟΓΡ
ΑΣΒΕΣΤΙΟ: 28MG
ΜΑΓΝΗΣΙΟ: 6MG
BITAMINH Ε: 0.57MG
ΒΙΤΑΜΙΝΗ C: 5MG
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β1: 0,12MG
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου