Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ

 Υποκατάστατο ζάχαρης με φυσικά σάκχαρα από άνθη τροπικής καρύδας. Ο γλυκαιμικός δείκτης της είναι 35 και έχει χαρακτηριστεί ως τροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Θεωρείται πολύ πιο υγιεινή από την παραδοσιακή λευκή και καστανή ζάχαρη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με βάση 1:1 ως υποκατάστατο της ζάχαρης, καθημερινά και για κάθε είδους χρήση στο μαγείρεμα. Η γεύση της θυμίζει καστανή ζάχαρη, αλλά είναι πιο μεστή, υγιεινή με νότες καραμέλας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον καφέ, το γάλα, το τσάι, τα γλυκά και γενικά στη ζαχαροπλαστική.
 Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, είναι μια πλούσια πηγή καλίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου και σιδήρου. Επίσης περιέχει βιταμίνη Β1, Β2, Β3 και Β6.
Το νέκταρ των ανθών της καρύδας από το οποίο προέρχεται η ζάχαρη περιέχει 16 αμινοξέα. Το αμινοξέο με την υψηλότερη συγκέντρωση είναι η Γλουταμίνη, η οποία έχει μελετηθεί εκτενώς τα τελευταία 10-15 χρόνια και έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμη στη θεραπεία σοβαρών ασθενειών, τραυματισμού, εγκαύματος, καθώς και στη θεραπεία πληγών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου