Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΒΙΟΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

ΥΛΙΚΑ:
600 gr σπανάκι bio 
1 μικρό ματσάκι άνηθο bio
2-3 κρεμμυδάκια bio
300 gr. τυρί φέτα bio
3 μεγάλα αυγά bio
250 ml. γάλα αγελ.bio
100 gr. βούτυρο bio
200 ml. νερό, πολύ λίγο ζάχαρη bio
3½ φλυτζάνια αλεύρι T 70% bio green family
¾ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Βάζουμε σε μπωλ το σπανάκι πλυμμένο, καθαρισμένο και ρίχνουμε αλάτι.ΤοΤρίβουμε μέχρι να μαραθεί και το βάζουμε σε τρυπητό να φύγουν τα υγρά του. Σε μπωλ χτυπάμε τα 3 αυγά με το γάλα και το νερό, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, την ζάχαρη και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο (όχι ζεστό), μέχρι να γίνει παχύρευστος χυλός.Τέλος αναμειγνύουμε στον χυλό την φέτα θρυμματισμένη. Βουτυρώνουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Στρώνουμε τον χυλό ομοιόμορφα. Χτυπάμε 1 αυγό με 3-4 κουταλιές της σούπας νερό και απλώνουμε στην επιφάνεια. Ρίχνουμε μερικά κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα στους 180°C. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου