Το πράσο είναι ένα πολύ ευεργετικό τρόφιμο για τον οργανισμό μας και
συμβάλλει σημαντικά στην υγιή ανάπτυξή του. Είναι σημαντικό να το εντάξουμε στη
διατροφή μας μαγειρεμένο, ωμό στη σαλάτα, ώστε να επωφεληθούμε από τις
ιδιότητες που η φύση του χάρισε.
Το πράσο είναι πλούσιο σε:
Αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και δρουν ευεργετικά στη λειτουργία ορισμένων οργάνων, όπως το συκώτι, το έντερο και το ουροποιητικό σύστημα, ενώ και το ανοσοποιητικό δείχνει να ωφελείται από τη δράση του.
Βιταμίνη Α, φολικό, οξύ, θειαμίνη και νιασίνη. Οι ουσίες αυτές είναι απαραίτητες για τη σύνθεση του DNA και τη διαίρεση των κυττάρων. Επιπλέον, έχουν υψηλή αντιοξειδωτική δράση και χαρίζουν στον οργανισμό υγεία.
Βιταμίνη C, E και K. Οι βιταμίνες αυτές εξασφαλίζουν την υγεία και τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ η βιταμίνη C έχει την επιπλέον ιδιότητα να καταστρέφει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες. Η κατανάλωση πράσου βοηθά επίσης στην καλύτερη υγεία του δέρματος τόσο του προσώπου όσο και ολόκληρου του σώματος.
Κάλιο, ασβέστιο, σελήνιο, μαγνήσιο. Όλες αυτές οι ουσίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και των οστών του σώματος. Το πράσο παρέχει έναν καλό συνδυασμό όλων αυτών των ουσιών συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη ενός ατόμου από την αρχή κιόλας της ζωής του.
Έχει χαμηλή θερμιδική αξία. Τα πράσα προσδίδουν πολύ λίγες θερμίδες στον οργανισμό μας. Για την ακρίβεια, έχουν μόλις 64 θερμίδες ανά 100γρ.
Έχει αντιμικροβιακή και αντιμυκητιασική δράση. Το πράσο περιέχει φυτικές ίνες. Οι αντιοξειδωτικές ενώσεις του μετατρέπονται σε αλλισίνη. Η ουσία αυτή βοηθά τον οργανισμό να αντιμετωπίσει μικρόβια, βακτήρια και ιούς. Επίσης, μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης και έχει καρδιοπροστατευτική δράση. .
Είναι διουρητικό και δρα κατά της κυτταρίτιδας. Καταπολεμά την κατακράτηση υγρών, το αίσθημα κόπωσης και την όψη φλοιού πορτοκαλιού (κυτταρίτιδα) στο σώμα των γυναικών.
Τα πράσα ανήκουν στην ίδια οικογένεια με το σκόρδο και τα κρεμμύδια, και έχουν πολλά από τις ίδια υγιή οφέλη. Είναι πλούσια σε μαγγάνιο, βιταμίνη C, σίδηρο, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β6. Η κατανάλωση πράσων βοηθά να χαμηλώσει η κακή χοληστερίνη (LDL), αυξάνοντας ταυτόχρονα την καλή χοληστερόλη (HDL), στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Το πράσο είναι πλούσιο σε:
Αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και δρουν ευεργετικά στη λειτουργία ορισμένων οργάνων, όπως το συκώτι, το έντερο και το ουροποιητικό σύστημα, ενώ και το ανοσοποιητικό δείχνει να ωφελείται από τη δράση του.
Βιταμίνη Α, φολικό, οξύ, θειαμίνη και νιασίνη. Οι ουσίες αυτές είναι απαραίτητες για τη σύνθεση του DNA και τη διαίρεση των κυττάρων. Επιπλέον, έχουν υψηλή αντιοξειδωτική δράση και χαρίζουν στον οργανισμό υγεία.
Βιταμίνη C, E και K. Οι βιταμίνες αυτές εξασφαλίζουν την υγεία και τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ η βιταμίνη C έχει την επιπλέον ιδιότητα να καταστρέφει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες. Η κατανάλωση πράσου βοηθά επίσης στην καλύτερη υγεία του δέρματος τόσο του προσώπου όσο και ολόκληρου του σώματος.
Κάλιο, ασβέστιο, σελήνιο, μαγνήσιο. Όλες αυτές οι ουσίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και των οστών του σώματος. Το πράσο παρέχει έναν καλό συνδυασμό όλων αυτών των ουσιών συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη ενός ατόμου από την αρχή κιόλας της ζωής του.
Έχει χαμηλή θερμιδική αξία. Τα πράσα προσδίδουν πολύ λίγες θερμίδες στον οργανισμό μας. Για την ακρίβεια, έχουν μόλις 64 θερμίδες ανά 100γρ.
Έχει αντιμικροβιακή και αντιμυκητιασική δράση. Το πράσο περιέχει φυτικές ίνες. Οι αντιοξειδωτικές ενώσεις του μετατρέπονται σε αλλισίνη. Η ουσία αυτή βοηθά τον οργανισμό να αντιμετωπίσει μικρόβια, βακτήρια και ιούς. Επίσης, μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης και έχει καρδιοπροστατευτική δράση. .
Είναι διουρητικό και δρα κατά της κυτταρίτιδας. Καταπολεμά την κατακράτηση υγρών, το αίσθημα κόπωσης και την όψη φλοιού πορτοκαλιού (κυτταρίτιδα) στο σώμα των γυναικών.
Τα πράσα ανήκουν στην ίδια οικογένεια με το σκόρδο και τα κρεμμύδια, και έχουν πολλά από τις ίδια υγιή οφέλη. Είναι πλούσια σε μαγγάνιο, βιταμίνη C, σίδηρο, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β6. Η κατανάλωση πράσων βοηθά να χαμηλώσει η κακή χοληστερίνη (LDL), αυξάνοντας ταυτόχρονα την καλή χοληστερόλη (HDL), στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου