Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Αν θέλετε ενέργεια, καλή φυσική κατάσταση και αντιγηραντική φροντίδα βάλτε χρώμα στη διατροφή σας. Τα λαχανικά αποτελούν τη σημαντικότερη πηγή αντιοξειδωτικών.
Συμβάλλουν δραστικά στην επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης, στην ανάπτυξή των σχετικών νόσων και στη διατήρηση της υγείας μας σε άριστη κατάσταση.
Σημασία φυσικά δεν έχει μόνο η ποσότητα  που καταναλώνουμε καθημερινά, αλλά και η ποιότητα.
Μην ξεχνάτε ότι όσο πιο έντονα και ζωηρά είναι τα χρώματα των φρούτων και λαχανικών, τόσο πιο πλούσια είναι σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες.
Η πράσινη ομάδα περιλαμβάνει το μαρούλι, το μπρόκολο, τα ακτινίδια, το αβοκάντο, το σπανάκι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα πράσινα φασολάκια, το λάχανο και τις πράσινες πιπεριές. Τα σκουρόχρωμα κυρίως λαχανικά έχουν πολλές βιταμίνες Β.
Επίσης περιέχουν λουτεΐνη, η οποία βοηθά στη διατήρηση της καλής όρασης και ινδόλια
Αυτό όμως που ίσως να μην γνωρίζετε είναι ότι οι πράσινες τροφές είναι γεμάτες χλωροφύλλη και μαγνήσιο, ουσίες πολύ σημαντικές για τα νεύρα, τους μυς, την καρδιά, τα οστά, αλλά και για τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και της γλυκόζης.
Επομένως, αποτελούν σημαντικό παράγοντα στην παραγωγή ενέργειας για τον οργανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου