Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ

1 κιλό πατάτες
5 - 6  σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
⅔ - 1 φλυτζ. τσαγ. ελαιόλαδο

1 φλυτζ. τσαγιού ζωμό βακαλάου, σουρωμένο
1 - 2 κουτ. σούπας αλάτι,
4 - 5  κουτ. σούπ. ξύδι
πιππέρι κατά προτίμηση άσπρο
Βάζουμε το σκόρδο και το μισό αλάτι στο μπλέντερ ή σε γουδί και τα χτυπάμε για λίγο, μέχρι να λιώσει το σκόρδο.
Παίρνουμε ένα κομμάτι μπακαλιάρο, (συνήθως την ουρά) και το βράζουμε σε δύο φλυτζάνια νερό, για 12'.
Βράζουμε με τη φλούδα, σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι, για περίπου 25΄, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε προσεκτικά και τις ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ή στο μπλέντερ, ή σε γουδί. Τις πολτοποιούμε όσο ακόμα είναι καυτές. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το ξύδι. Με το μίξερ σε λειτουργία, σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε λίγο - λίγο το λάδι, εναλλάξ με το ζωμό σουρωμένο και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε, σκόρδο, αλάτι, ή ξύδι, ανάλογα με τα γούστα μας. Καλή επιτυχία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου