Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΚΙΜΑΣ ΣΟΓΙΑΣ

H σόγια ύστερα από μελέτες, αποτελεί παράγοντα μακροζωίας αλλά και καλής υγείας, αφού δρα αποτρεπτικά σε πολλές ασθένειες.
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη. Όσοι προσέχουν πολύ τη διατροφή τους, αλλά και οι χορτοφάγοι, ξέρουότι τα τρόφιμα που έχουν πρωτεΐνες σόγιας αποτελούν ένα πολύ καλό υποκατάστατο των ζωικών προϊόντων. Tα παραδοσιακά προϊόντα σόγιας, όπως το τόφου ή το γάλα σόγιας, έχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης.
Προστατεύει από καρδιοπάθειες, μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης (και ιδιαίτερα της λεγόμενης «κακής» χοληστερίνης) και την πίεση, ενώ είναι πιθανό να αποτρέπει την αθηροσκλήρωση.
Προστατεύει από την οστεοπόρωση και μπορεί  να βοηθήσει στην ανακούφιση  συμπτωμάτων εμμηνόπαυσης. 
Επίσης Tο μίζο (παράγωγο της σόγιας), όπως και το γιαούρτι, θεωρείται καλή προβιοτική τροφή.  Αποτρέπει την ανάπτυξη ζημιογόνων μικροοργανισμών και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Eίναι θρεπτική. Eκτός από καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, η σόγια είναι καλή πηγή μαγνησίου, σιδήρου, ψευδάργυρου και σεληνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου