Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα πορτοκάλια bio
2,5 κούπες ζάχαρη χρυσή bio
¾ κούπας  ελαιόλαδo καλό bio
¼ κούπας  ρακή ή κονιάκ
ή λικέρ της επιλογής σας
1 κουταλάκι σόδα διττανθρακική
3 κουταλάκια μπέικιν
1 ,5  κούπα αλεύρι bio
1,5 κούπα σιμιγδάλι bio
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια βγάζουμε το κοτσάνι και βράζουμε 5 λεπτά. Αλλάζουμε το νερό
και επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές.Τα στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Αλέθουμε το ένα πορτοκάλι στο multi να γίνει πολτός  και συμπληρώνουμε με νερό ώστε να έχουμε 1,5 κούπα πολτό.  Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη 1 κούπα ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε
το πορτοκάλι μέσα στον οποίο διαλύουμε τη σόδα. Προσθέτουμε και το ποτό. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα μας , όπως και το
σιμιγδάλι. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 20 λεπτά, ώστε να φουσκώσει το
σιμιγδάλι  και  το αδειάζουμε  στο ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς  για μία ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι:

Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σε κατσαρόλα με 1 κούπα νερό και
το άλλο πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες. Βράζουμε το σιρόπι (στο max της
θερμοκρασίας ) για 10 λεπτά από τον βρασμό. Αποσύρουμε από το μάτι και σιροπιάζουμε την πίτα μας, χωρίς να αφήσουμε τις φέτες πορτοκαλιού να πέσουν πάνω της. Κόβουμε  τις φέτες πορτοκαλιού στα δύο και γαρνίρουμε. Προεραιτικά, στολίζουμε  με λιωμένη κουβερτούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου