1 κοτόπουλο μεγάλο bio κομμένο στα 8
700 γρ. κυδώνια bio
4 μέτρια κρεμμύδια bio σε φέτες
1 φλιτζ. τσ. λευκό κρασί
3 σκ. σκόρδο bio
1 φλιτζ. τσ. μαϊντανός bio ψιλοκομμένος
1 κ.γλ. τζίντζερ bio τριμμένο
1 κ.γλ. πάπρικα μέτρια καυτερή
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο bio
2 κ.σ. βούτυρο bio, Αλάτι, πιπέρι
700 γρ. κυδώνια bio
4 μέτρια κρεμμύδια bio σε φέτες
1 φλιτζ. τσ. λευκό κρασί
3 σκ. σκόρδο bio
1 φλιτζ. τσ. μαϊντανός bio ψιλοκομμένος
1 κ.γλ. τζίντζερ bio τριμμένο
1 κ.γλ. πάπρικα μέτρια καυτερή
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο bio
2 κ.σ. βούτυρο bio, Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο και κοκκινίζουμε τα
κομμάτια του κοτόπουλου. Τα αφαιρούμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα
σοτάρουμε ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το
σκόρδο, κομμένο στα δύο και το κοτόπουλο. Σβήνουμε με το κρασί και
αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε 1 φλιτζ. τσαγιού νερό, τα μπαχαρικά,
αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει
για 30 λεπτά. Αφού έχουμε πλύνει και καθαρίσει τα κυδώνια τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με
λίγο βούτυρο, για 3-4 λεπτά. Τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο και
συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα
κυδώνια. (Μπορούμε να συνεχίσουμε το φαγητό στο φούρνο, αν θέλουμε. Σε
αυτήν την περίπτωση, μεταφέρουμε από την κατσαρόλα το μισοψημένο
κοτόπουλο σε πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε τα κυδώνια και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180°. Προσθέτουμε το μαϊντανό λίγο πριν γίνει
το φαγητό.)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου