Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΒΙΟ Ή ΑΛΙΑΔΑ

1 κιλό πατάτες bio
•    5 - 6  σκελίδες σκόρδο bio, λιωμένες
•    ⅔ - 1 φλυτζ. τσαγιού λάδι bio
•    1 φλυτζ. τσαγιού ζωμό βακαλάου σουρωμένο
•    1 - 2 κουτ. σούπας αλάτι
•    2-3  κουτ. σούπας ξύδι bio

•  2-3 κουτ. χυμό λεμονιού bio, ζωμό από βραστό ψάρι ή μπακαλιάρο.
Βάζουμε το σκόρδο και το μισό αλάτι και το ξύδι στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για λίγο, μέχρι να λιώσει το σκόρδο. Αφού έχουμε βράσει καλά τις πατάτες τις καθαρίζουμε προσεκτικά και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ, ή σε γουδί. Τις πολτοποιούμε όσο ακόμα είναι καυτές. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το λεμόνι. Με το μίξερ σε λειτουργία, σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε λίγο - λίγο το λάδι εναλλάξ με το ζωμό σουρωμένο και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου