Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

Τα παντζάρια είναι πλούσια σε μια ισχυρή φυτική χρωστική και αντιοξειδωτική ουσία, τη βητακυανίνη, η οποία δίνει το βαθύ κόκκινο χρώμα σε αυτό το λαχανικό. Η βητακυανίνη ελτιώνει τη φυσική άμυνα του οργανισμού βοηθώντας στην αναγέννηση κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.
Η κατανάλωσή τους είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας. Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη C και φυτοθρεπτικά συστατικά, ενώ έχει 29kcal/100g.
 Ως εκ τούτου, τα παντζάρια μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό απέναντι σε αρκετές ασθένειες και συμβάλλουν στην αποφυγή φαρμακευτικής αγωγής.
Ο χυμός παντζαριού λέγεται ότι ήταν ένα από τα ‘’φυσικά’’ συμπληρώματα που χρησιμοποιήθηκε επιτυχώς και σε μεγάλο βαθμό από μέλη εθνικών ομάδων που συμμετείχαν σε αθλήματα των ολυμπιακών και παραολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου.
Το παντζάρι (beta vulgaris) είναι μία εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών. Αυξάνει την αιματική ροή σε όλο το σώμα. Κατά αυτό τον τρόπο οι μύες τροφοδοτούνται πιο γρήγορα με οξυγόνο, γλυκόζη και άλλα θρεπτικά συστατικά και  αποδίδουν καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου