Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΓΚΡΕΪΠ ΦΡΟΥΤ SWEETIE ή OROBLANCO

Tο γκρέιπ-φρουτ κατάγεται από τη Τζαμάικα, ενώ καλλιέργειες υπήρχαν στα νησιά Μπαρμπάντος το 1750. Το ύψος του δέντρου φτάνει τα 5 μέτρα, έχει πυκνό φύλλωμα που αποτελείται από σκούρα πράσινα ή γυαλιστερά φύλλα. Ο καρπός είναι κίτρινου χρώματος όταν ωριμάσει και στο μέγεθος είναι μεγαλύτερος από αυτό του πορτοκαλιού και ποικίλει ανάλογα με το είδος και τις συνθήκες καλλιέργειας. Τρώγεται σκέτο ως φρούτο και ειδικά όπως το μανταρίνι αλλά περισσότερο καταναλώνεται σε χυμούς και συνήθως με την προσθήκη και άλλων φρούτων.
Είναι πολύ καλό στη μείωση της χοληστερίνης και στο κάψιμο του περιττού λίπους γι αυτό και χορηγείται σε πολλές δίαιτες.
Το γκρέιπ-φρουτ έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, και είναι 3ο μετά το πορτοκάλι και το λεμόνι. Ο χυμός γκρέιπ-φρουτ oroblanco αυξάνει την δραστηριότητα των ηπατικών ενζύμων, που είναι υπεύθυνα για την αποτοξίνωση.   Η κατανάλωση του χυμού επίσης αυξάνει τη δραστικότητα και την παρουσία του κυτοχρώματος P450CYP1A1, αλλά και της ρεδουκτάσης της κυνόνης του NADP(H). Και τα δύο αυτά ένζυμα παίζουν σημαντικό ρόλο στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην εξουδετέρωση ουσιών που θα μπορούσαν να δράσουν τοξικά σε αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου